Tuesday, July 29, 2008

Osvaldo briljerar

Samtidigt som Fiorentina jobbar stenhårt i Mugello pågår förberedelserna inför morgondagens stormatch mot Barcelona i Firenze. På ett utsålt Franchi väntar årets första riktiga värdemätare. Hur står det till med laget? Bara om två veckor är det dags för CL-kval och då gäller det att vara redo. Vi tar en närmare titt på spelarnas form.

Avramov – Inte tipptopp efter lite småskador under juli. Tillbaka i full träning först igår.
Frey – Jobbar, svettas och skrattar. Inom kort skriver han på ett kontrakt fram till 2013.
Storari – Har precis börjat lära känna backlinjen och har fortfarande en bit till formen.
Secolin – Född 1990 med mycket fina framtidsutsikter. Just nu lär han av mästaren Frey.
Comotto – Tillbaka i full träning på rekordtid efter skadan. Är med i alla träningsmoment och är redo för spel.
Da Costa – Oerhört fysiskt stark och har en enorm vilja. Har dock fortfarande mycket att lära, framförallt taktiskt. Är inte redo för att spela huvudrollen när säsongen nu drar igång på allvar.
Kröldrup – Är vid det här laget van vid, om man nu kan bli det, Fiorentinas tunga fysträning som sägs vara en av de hårdaste i världen. Lite seg i steget efter all träning.
Gamberini - Fiorentinas mittbacksgigant går från klarhet till klarhet och har en ohotad plats i Fiorentinas backlinje. Verkar heller inte störas av den hårda träningen. Har snart även en fast plats i Lippis lag.
Mazuch – Blir bara bättre och bättre. Kommer förmodligen få mer speltid den kommande säsongen. En framtida storback som fortfarande har en del att lära.
Pasqual – Venturati har satt honom på ett specialprogram för att ge honom mer muskelmassa. Inte i toppform men är trots det ohotad på vänsterbacksplatsen så länge Vargas inte är tillgänglig.
Vargas – Är äntligen fri från sin skada som han ådrog sig under en landskamp i juni och spelade till och med en intern träningsmatch igår. Förmodligen vilas han från spel mot Barca.
Diakate – Är på väggen in i truppen. Går framåt med stormsteg , men är fortfarande först och främst en spelare för Primaveralaget.
Donadel – Som vanligt i topp på de fysiska testerna. Springer som ingen annan och är redo att ta sig an Barcelonas duktiga mittfält.
Gobbi – Även han i strålande fysisk form. Från start på mitten mot Barcelona?
Gulan – En duktig mittfältare som dock är en bit från att ta en plats i A-truppen. Jobbar hårt för att slå sig in.
Jörgensen – Fick en son förra veckan och var sjuk i början av lägret. Vår superdansk är dock alltid redo för spel.
KUZ – Är inte så lätt i steget som under säsongen, men kämpar trots allt om en startplats som nyckelspelare på mitten.
Montolivo – Är i Kina för att representera Italiens OS-lag.
Felipe Melo – Bra, eller MYCKET bra. Alla som har sett honom i juli, inklusive Prandelli, tror inte sina ögon. I Melo har Fiorentina en mittfältsgigant.
Papa Waigo – Ingen slår honom på de längre distanserna. Den som försöker hänga med honom hamnar i koma. Skulle förmodligen platsa i landslaget i Kina, friidrottslandslaget alltså. Slåss om en plats till höger, både i anfallet och försvaret. Lecce sägs vara nära att köpa honom.
Santana - Ytterligare en spelare som arbetat och svettats mycket under juli. Är i bra form.
Semioli – Saknar rappheten i steget efter hård träning, men han kan bita ihop. Startar förmodligen på bänken imorgon.
Gilardino – När alla spelare var lediga tränade Gilardino hårt på egen hand. Efter det dubblades dosen av träning och nu är han slutkörd. Kommer att briljera, men först om ett par veckor.
Jefferson – Går in i Primaveratruppen. Konkurrensen i A-laget är alldeles för tufft för den unge brassen.
Jovetic – Prandelli kallar honom ofta till sig under träningarna och lär honom allt han kan. Jo-jo, som han kallas av fansen, är en supertalang. Men kommer han att matchas likt KUZ, Osvaldo och Montolivo under deras första år, eller kommer han att gå direkt in i startelvan? Den som lever får se.
Mutu – Har nyss börjat träna och det syns. Fenomenet är dock alltid Fenomenet.
Osvaldo – Ingen är i sådan form som honom. Har dominerat både på träningar och matcher.
Pazzini – Gör mål och verkar även vara i fin fysisk form. Förmodligen spelar han från start imorgon. Genoa vill ha honom men Fiorentina säger nej.

Senare under dagen väntar en längre införrapport på SvenskaFans.

4 comments:

Anonymous said...

Du har glömt Gamberini.

Annars en mycket bla blogginsats, som vanligt...

Thomas Wilbacher said...

Grazie!

Anonymous said...

Kul att det går bra för osvaldo. Kanske man får se mer av honom nu då.. Nån som föresten vet varför det blev så få inhopp förra sässongen? Kollade hans målsnitt.. 5mål på circa 500 minuter. Med det tror jag han var effektivare än någon annan förra sässongen och borde plockat en del minuter från pazzini för länge sen. //Aron

Anonymous said...

Osvaldo o Pazzini spelar inte på samma position, det gör däremot Osvaldo o Mutu. Av ovan förstår du nog varför det blev lagom många inhopp för honom förra säsongen.