Monday, July 21, 2008

Brödraskap i Alperna


Första riktiga träningsmatchen gick av stapeln där Alperna börjar resa sig från jorden. Bolzano, eller Bozen om man föredrar tyska, är en vacker stad belägen i den italienska tirolen och ligger bara ett par mil från Castelrotto.

Sist jag såg Fiorentina mot Hellas var när vi låg i Serie B. Tillsammans med några bröder från Verona blev det en sen och blöt kväll i Firenze. Jag tror att den slutade på Loch Ness, som så många gånger förr. Loch Ness öppnar när alla andra ställen stänger, en nattklubb som passar nattsuddare som mig med andra ord.
Sedan dess har Viola- och Hellasfans träffats många gånger. I Eindhoven hade 300 gulblå slutit upp. I Liverpool ännu fler. När Verona för ett par månader sedan spelade för sin överlevnad i Serie C (eller Lega Pro som serien nu heter) hade de hjälp på läktaren av flera hundra lila. Ni förstår att matchen igår var efterlängtad.



På läktarna var det en skön blandning av gult, blått och lila och det var inte helt olikt regnbågen som tittade fram när lagen gick in på planen.

Matchen blev en tuff sådan och den senaste veckans hårda träning gjorde sig påmind. Tekniken, viljan och idéerna fanns där, men de tröttkörda musklerna sa ifrån på den regntunga planen. Positivt från matchen var framförallt Felipe Melos insats. Med stor pondus och bländande teknik dominerade han mittfältet under den första halvleken. Framåt var Osvaldo och Jovetic ständigt farliga. Gilardino gjorde mål och Da Costa spände musklerna framför skräckslagna motståndare. Andra halvleken blev något sämre, även om Pazzini skapade några farliga lägen på egen hand. Till slut lyckades Hellas kvittera vilket fick stadion att explodera. Lila och gulblå, sida vid sida.



Idag är spelarna lediga, sedan börjar nästa fas av försäsongen i norra Toscana. Matchen mot Barcelona kommer även den att genomföras med trötta ben, men därpå börjar jakten på formen.

Följ bloggen för att hålla er uppdaterade om vad som händer på träningslägret. I och med att vi närmar oss säsongsstart blir rapporteringen mer frekvent.

A presto!

No comments: