Friday, July 04, 2008

El Loco är i Firenze, men han syns inte

Peruanens första dag i Firenze började tidigt igår. Först den obligatoriska läkarundersökningen, sen möte med klubben och till sist signaturen, den av alla Fiorentinafans så efterlängtade. Att hålla galningen Vargas borta från journalister och fans dessa första dagar är en välplanerad strategi av Fiorentina. Tre hotell är bokade i klubbens namn, men bara ett har förmånen att allogera vänsterbreddaren från Lima. Vägen till Toscanas hjärta gick via Rom, inte Paris som var planerat. Han landade sedan på Peretola sent på onsdagskvällen. Gårdagens läkarundersökning gjordes på en klinik i Prato, inte i Firenze som är tradition. Utanför klubbhuset syntes ingen solbränd Vargas till, utan istället användes kulverten som ingång. Allt är organiserat för att han ska få en lugn tid innan den officiella presentationen sker och innan vi fans äntligen får lyssna till hans första ord som Fiorentinaspelare. Från och med imorgon har Vargas semester till den 12 juli då Fiorentina åker till Castelrotto för att börja försäsongen. Innan dess ska han presenteras officiellt.

Just nu väntar man på handlingar från Peru innan han kan presenteras officiellt. Fiorentina.it beskriver historien som en "Odysséas-resa", lång och utdragen som få, och allt talar nu för att köpet inte blir officiellt förän imorgon. Men men, vad säger man; den som väntar på något gott...skiter alltid på sig.

2 comments:

Anonymous said...

all in, lejonparten o den senaste; skita på sig...

Vad får Vargas för nr? Hade jag varit han hade jag skojat o sagt att jag absolut måste ha 8:n!

Thomas Wilbacher said...

Skita på sig senaste? Nej då, ett gammalt fint fornnordiskt uttryck som jag använder och har använt flitigt under mina 29 år!

Puss på dig "mannen-som-fastnat och-inte-pratar-ett-enda-språk till-100%" ;-)

Vargas nummer...bra fråga.