Monday, July 07, 2008

Stolthet

En lång dag har precis avslutats och mycket har hänt i Fiorentinas högkvarter. Här följer en kort sammanfattning:

Corvino har förklarat “marknaden avslutad”, med den lilla öppningen “om vi får ett guldläge är vi redo att klippa till”, som avslutande ord. Räkna med en mittfältare och en mittback om Dainelli känner för att byta lag.

Corvino är hoppfull om Fenomenets framtid i Fiorentina. Allt lutar åt att han förlänger.

Almiron är intressant. Giuve vill ha delägarskap men Fiorentina är bara intresserade av att låna spelaren.

Do Prado letar klubb. Det senaste ryktet kom från Cypern. Från klarhet til klarhet var det...

Fiorentinas möte med Barcelona blir en minnesmatch till den förre Fiorentinapresidenten, vice FIFA-presidenten och UEFA-presidenten Artemio Franchi. Han gick bort för 25 år sedan. Alla pengar från publikintäkterna går till välgörenhet och den nystartade fonden “La Fondazione Fiorentina”. Fonden kommer sedan att leva vidare och tanken är att pengarna ska gå till olika projekt i Florens, till exempel punktinsatser på museum och till sjuka barn, allt för att knyta Fiorentina närmare staden. Martin Jörgensen kommer att representera spelarna i fonden och får således ett skrivbord i klubbhuset (ett tecken månne?). Även Corvino kommer att vara en viktig person i projektet och Mencucci säger att det är “bra för honom så att han slipper tänka bara på mercaton”.

Pasqual stannar. Eller? Enligt hans agent, men jag har oerhört svårt att tro det. Gobbis prestationer gör nog att Manuel hamnar i Napoli till slut.

Säsongskorten förnyas med väldig fart. 2800 på 3 dagar närmare bestämt. Ska rekordet från 90-talet på 32000 äntligen slås?

Fiorentina fortsätter att gå sin egen väg och La Fondazione Fiorentina är bara ett bevis i raden av många på att man är en klubb för framtiden. UEFA och FIFA applåderar och nu hoppas vi att resultaten på planen kan föra oss till Europatoppen även sportsligt. Klart är att stoltheten över att vara fiorentino inte direkt minskar med allt klubben gör vid sidan av fotbollen.

Orgoglio Viola!

Vem är gangstern? Först att maila mig rätt svar vinner en fin nostalgiposter. wilbacher@yahoo.com

2 comments:

Anonymous said...

Manuel da Costa? Ingen aning men bilden är i alla fall döpt till da-costa.gol (image)...

Thomas Wilbacher said...

Det är en luring...