Wednesday, July 23, 2008

Don Diego är räddningen

Allt var upplagt för fest i ett soligt San Piero a Sieve. Förväntansfulla fans stod redo att omfamna sina hjältar i Fiorentina. Laget anlände på eftermiddagen till den perfekta anläggningen i norra Toscana. Här är fotbollsplanen bättre än någon annanstans och faciliteterna med gym och pool klanderfria. Solen skapar ett ljummet vårklimat och det verkar onekligen som förhållandena är perfekta. Gårdagens träning blev dock allt annat än trevlig för alla inblandade. Nyheten från Rom kom som en ordentlig käftsmäll och det fanns inte tid att parera.
Under gårdagskvällens träning fick rumänen höra allt från hejarramsor till busvisslingar och jag förstår rädslan och besvikelsen. Prandelli visade även han öppet sitt stora missnöje när vicepresident Cognigni meddelade nyheten om Romabudet. Inte nog med att Fenomenet själv hela tiden sagt att han vill avsluta sin karriär i Viola, utan han överväger nu en flytt till en direkt konkurrent och till en av de mest hatade klubbarna i Firenze.
När han igår avslutade träningen var han den förste att lämna planen. Var det sista gången som Fiorentinaspelare månne? Mycket möjligt. Just nu kan bara ett kvartsamtal med Don Diego rädda kvar fenomenet i Fiorentina.

Allt annat än nöjd.

No comments: