Wednesday, February 15, 2006

"Luca, non offenderti!"

Efter att Lucarelli med kamrater härmat Lucatonis målgest efter tvånollmålet i söndags kände den vinröda bombern att han var tvungen att göra något. Gesten skapade minst sagt dålig stämning, även med tanke på att Cannavaro gjorde likadant efter sitt mål på Franchi. Först bjöd han in alla "capoultras" till middag där han själv skulle stå för notan, sedan ringde han Luca och bad om ursäkt. Stort Cristiano! Jag hoppas att det leder till något.

Vi har pratat mycket om söndagen och klart är att det numera inte råder allt för god stämning mellan grupperna. Problemet är att de flesta av "capoultras" i Fiesole är gamla rävar från tiden då det begav sig. Vänskapsbanden med i veronesi är således mycket viktiga för de, trots Veronaklackens politiska ställning. I Fiesole ska ni dock veta att många av dessa capoultras är politiskt aktiva utanför arenan, och alla till vänster. Il pompa (den mest legendariska Fiorentinasupportern) stod långt åt vänster och var även mycket aktiv, men var trots det en av initiativtagarna till il gemelaggio med Verona. Glöm inte heller att Firenze är en stad där vänstern dominerar, således gäller även detta på Franchi (ca 10% av stadens befolkning går till Franchi varannan söndag).

En sista kommentar om matchen. De Santis var ju katastrofal! Kroldrup gjorde inte ett skit och Dainelli skulle absolut inte fått varning. Vargas gnällde ju i 5 minuter efter att Fiorentina fått straff utan att få varning.
Sen skulle han förövrigt blivit utvisad då Jimenez hade blivit fri om han inte tagit den med handen. Merda!

Hoppas att Lucarelli kan styra upp det här. Han är trots allt grym.

Rispetto ai livornesi! FORZA HELLAS!

2 comments:

Anonymous said...

STORT att bjuda på middag, har det redan gjorts och blev det bra uppslutning? Capoultras?

Anonymous said...

Fan, hur manga bor i Firenze egentligen? 300, 500 eller 700.000... for 10 proc later ganska mycket, och 300.000 invanare later ganska lite for Firenze.