Monday, June 30, 2008

Eccoci qua

Frey.

Nu är vi nästan där och om bara en vecka börjar förberedelserna inför den kommande, efterlängtade och förhoppningsvis fantastiska säsongen. En intensiv sommar väntar spelarna i Fiorentina. Framgångar på planen leder till fler matcher och om man även lyckas övertyga förbundskaptenen väntar landslagsspel. Det kanske låter som lyxproblem, men om vi djupdyker i sommarschemat ser vi att Prandelli med staff får kämpa för att få till försäsongen på bästa sätt.
Schemat:

7 juli
Första dagen på den nya säsongen. Kindpussar och skitsnack. De första fysiska testerna tar fart, samtidigt som löpträning präglar spelarnas dagar. Prandellis medicinska team sägs vara ett av de tuffaste i världen och de spelare som haft fingrarna i kakbruken lär få det tufft. Inga spelare från EM finns på plats.
12 juli
Det lila laget förflyttar sig till alpbyn Castelrotto beläget i den italienska sydtirolen. Här börjar den riktigt tunga fasen av försäsongen med intervaller och styrketräning i den tunna alpluften. Mutu, Frey, Gamberini, Osvaldo och förmodligen även Montolivo kommer att saknas.



18 juli
För Mutu och Frey är de 30 semesterdagarna som kontraktet tillåter förbrukade. Förmodligen kommer de dock inte att ansluta till laget i Alperna. Istället väntar fysiska tester i Firenze för fransmannen och rumänen.
20 juli
Första fasen av träningslägret avslutas och Fiorentina lämnar Castelrotto. Spelarna får två dagars ledigt.
22 juli
Den andra fasen av försäsongen börjar och Fiorentina beger sig likt fjolåret till nordöstra Toscana och närmare bestämt den vackra medeltidsstaden Mugello. Både Frey och Mutu ansluter till truppen.
23 juli
Semestern slut även för Gamberini. Vårt mittlås sluter upp med resten av truppen i Mugello. Det finns en möjlighet att Gamberini avslutar semestern ett par dagar tidigare och är med under hela den andra fasen av träningslägret.
30 juli
Slut på den andra fasen av förberedelserna. På kvällen väntar det första riktiga testet, Barcelona hemma på Artemio Franchi!
1 augusti
Lottning till Champions League-kvalet. Fiorentina får reda på motståndare, spelplats samt datum och tid matcherna ska spelas.
3 augusti
Efter tre dagars ledighet börjar den tredje fasen av förberedelserna. Mugello är fortfarande staden ”där det händer”.

6 augusti
OS i Peking börjar (Osvaldo är på plats och troligtvis även Montolivo).
12 eller 13 augusti
Något av datumen spelar Fiorentina den första matchen I CL-kvalet.
13 augusti
Gruppspelet i Peking är över och om Casiraghis grabbar inte lyckats ta sig vidare väntar flyg hem till Bella Italia.
22 augusti
OS-final i Peking och samma dag spelar Fiorentina träningsmatch I Holland mot Az Alkmaar. Ett något märkligt datum med tanke på att Fiorentina bara 4 dagar efter spelar returen i CL-kvalet.
26 eller 27 augusti
Retur I CL-kvalet.

Si o no?

31 augusti
Startskottet för årets upplaga av Serie A ekar over hela stöveln.

No comments: