Monday, June 09, 2008

12 miljoner eurodollars är mycket pengar

Il mercatone Viola rivstartade med köpet av Gilardino. Nu, efter Melo, Jovetic och en så gott som klar Vargas, började det kännas riktigt bra. Nästan för bra.
Så small det ned som en rovesciata från Osvaldo, nyheten att vårt Fenomen ska betala ett skadestånd på 12(!!) miljoner euro till sin gamla klubb från Londons finare delar. Det dröjde sedan inte länge innan Fenomenet med hans agent, Alessandro Moggi, kontaktat Fiorentina och begärt löneförhöjning. För även om Fenomenet har tjänat stora stålar under sin karriär så är 120 miljoner oerhört mycket pengar.
Idag tjänar han 15 miljoner netto (Fiorentinas lönetak). Skadeståndet motsvarar alltså ca 10 årslöner. Det är saftigt. Det är dock inte sagt att Fenomenet lämnar Fiorentina, eller att han för den delen kommer att behöva betala Chelsea. Lite fakta som kan vara bra att känna till:

-Chelsea sa upp kontraktet med Fenomenet efter kolaskandalen.
-Juventus valde att kontraktera honom utan reaktioner, så klart, från hans före detta arbetsgivare.
-Det enda Fenomenet själv har sagt är att situationen är jobbig och att han måste se över sin framtid.
-Fenomenet kommer att överklaga till civil domstol. Där har han mycket goda chanser att få rätt.
-Fenomenet har ett kontrakt med Fiorentina.
-Fenomenet trivs ypperligt i Firenze och har flera gånger under säsongen sagt att han stannar i Fiorentina.

Personligen väljer jag att inte jaga upp mig för mycket. Just nu pågår EM och så länge Rumänien spelar kommer Fenomenet att koncentrera sig på sitt hemland. När han sedan återvänder till Fiorentina i Alto Adige, Castelrotto den 7 juli kan vi återuppta diskussionen. Stalltipset är dock att Fenomenet spelar för Fiorentina nästa säsong och att engelsmännen med ryssen i första led kan glömma sina stålar.

Avslutningsvis beklagar jag bortgången av Fenomenets mormor och önskar honom all lycka till i kvällens match mot Tour de France.

HAI MUTU, HAI ROMANIA!

1 comment:

Anonymous said...

GRANDE, äntlien en blogg att följa istället för den värdelösa Svenskafans. Istället för att sura över att du inte hör av dig nu när jag är på Stuerplan njuter jag av bloggen samtidigt som jag lyssnar på Adrians nationalsång.

Tillägga bör att det inte tar 10 år för Mutu att tjäna de pengarna då han utöver lönen fr oss har massor m reklamintäkter.

Vidare tycker jag att det viktiga är att se hur Mutu mår o reagerar på plan under EM för detta kan vara så jobbigt för honom att han tappar sitt spel o då vore det ju bäst att sälja honom under sommaren.