Thursday, November 13, 2008

Cesare Prandelli på Lady Radio

Få personligheter är så omtyckta i Firenze som vår Mister. Givetvis väger de sportsliga resultaten tungt, men hans ödmjuka, öppna och ärliga inställning till fotbollen och livet gör honom enormt stor. Störst just nu. En levande legend. Om du frågar en fiorentino om borgmästarvalet så ser denne helst att Prandelli även tar den titeln.

Igår kom så den femtiolefte i raden sympatiska gärningar av Mister Prandelli. Under ett Fiorentinarelaterat program på lokalradion ”Lady Radio”, där bland andra Curva Fiesoles ledare Stefano Sartoni satt i studion, tog man emot samtal från pratsugna fans. Allt var som vanligt till en mörk, djup och mycket känd stämma tog ton i telefon.
”Ni är fantastiska fans, balanserade i era bedömningar och alltid vid vår sida. Jag kan inte göra annat än att tacka er med hela mitt hjärta och berömma er”. De mycket uppmärksamma herrarna i studion kände direkt igen rösten och ett kort, sympatiskt samtal mellan dem följde.

Att tilläggas bör att Stefano Sartoni är en Ultra och har varit med sen det verkligen begav sig på 70-talet. I Italien är det ok att snacka med de som faktiskt gör fotbollen till en av världens största sporter; fansen. Så är det inte överallt.

4 comments:

Anonymous said...

skriv ett livstidkontrakt med den mannen... enough said...

Anonymous said...

Håller med dellamorte. Prandelli är unik!

Anonymous said...

Läser aldrig bloggar. Den här är undantaget, alltid intressant!

Thomas Wilbacher said...

Tack Alessandro! Keep reading, så ska jag göra mitt nästa med uppdateringar!