Tuesday, August 05, 2008

Ekdals storspel ger oss Almiron

Sedan i söndags är Fiorentina inne i den tredje och näst sista försäsongsfasen. Tidigare har fokus legat på tung styrketräning och kondition, men nu är det snabbhet och spänst som står på agendan. Tanken är att spelarna ska vara 80% när Slavia Prag kommer på besök. Två veckor efter matchen, när det är dags för retur, är det dock formtopp som gäller. Jag har en positiv känsla inför mötet med tjeckerna. Det här ska vi bara greja.

***************************************

Mutu och Corvino har kommit överens om en förlängning av kontraktet. Rumänen blir vår till 2012, och kanske avslutar han till och med karriären i Firenze. Fenomenet är enligt mig vår enskilt viktigaste spelare, och beskedet om att han stannar är således mycket glädjande.

***************************************

Tidigare i bloggen fick ni en liten statuscheck på spelarnas form. Nu rapporteras det från Mugello om en Santana i vansinnig form och att han under de interna träningsmatcherna imponerar stort på den centrala, offensiva positionen strax bakom Gilardino. Efter två tunga år präglade av skador vill argentinaren nu visa sitt riktiga värde. Unge Jovetic blir därför förpassad till bänken tills vidare. Frågan är när Semioli ska spela…

***************************************

På torsdag klockan 11 premiärspelar Montolivo mot Honduras i OS. Missa inte det.

***************************************

Det verkar som att vårat mittfält är komplett sedan vi kommit överens med Juventus om att låna Almiron. För Sverige är det ett mycket positivt tecken att unge Albin Ekdal konkurrerat ut en så pass vass lirare…

***************************************

Efter träningen igår hördes hög musik från omklädningsrummet, och skönsång från spelarna. Först var det succèlåten “Nessun rimpianto, nessun rimorso” av Max Pezzali, vilken följdes upp av Negramanos “Solo tre minuti” och “Messico e nuvole” av Giuliano Palma e Bluebeaters. Musikuppvisningen avslutades med “Un´estate Italiana”, en italiensk sommar, som vi minns från VM 90. Vid det här laget verkade det som att samtliga spelare sjöng med och att stämningen i årets Fiorentina inte kan vara bättre.

No comments: