Friday, January 27, 2006

Träningmatch i kylan

Igår spelade Fiorentina träningsmatch mot Serie D-laget Cecena. På förhand lät det som en enkel uppgift, men Cecena bjöd på riktigt tufft motstånd.

Jag och min inneboende student Jakob Nilsson begav oss till stadionområdet för att beskåda matchen, käka lampredotto, hämta VCS-banderollen och kirra biljetter till helgens match mot Udinese. Jakob såg som vanligt fram emot komagekebaben och snålvattnet hans rann hela vägen till Franchi. Väl på plats visade det sig till hans förtret att alla lampredottoställen var stängda. Istället blev det varsin Negroni, världens i särklass godaste drink. På Bar Marisa kostar den bara 2 euro.
Det har kommit ryska vindar till Florens vilket gör att det är svinkallt här. Trots det spelade man i kortbyxor och vissa även i kortärmat. Prandelli ställde upp feguppställningen med Toni ensam på topp. Laget i sin helhet: Berti (debut), Pancaro, Dainelli, Kroldrup, Pasqual, Fiore, Pazienza, Donadel, Jimenez, Montolivo, Luha.

I andra halvlek bytte man in hela Primaveralaget.

Matchen var förvånandsvärt jämn och första halvlek slutade 2-1 till Fiorentina efter mål av Fiore och Luhatoni. Jimenez var grym, fintade, sprang och gjorde lite som han ville. I backlinjen hördes Pers grötiga stämma mest hela tiden, och till publikens (ca 500) glädje hördes en viss florentinsk accent. Han verkar gilla det här stället lika mycket som jag den gode Per.
I övrigt var det en trist tillställning utan utropstecken.
Genomfrysta, förbannandes över att inte ha tagit på underställen, gick vi i mitten på andra. Vale hade då gjort ett mål. Matchen slutade 4-3 till Fiorentina.

"centro cordinamento" var allt sig likt. Struligt, kallt och på tok för många gubbar. Ingen vet nånting. Jakob hade gjort en liten groda och bokat tid med fel person. Således blev det ingen banderoll. Jag måste istället gå och hämta den idag, då det är hans födelsedag och han är bortbjuden. Fy fan.

Jo, just det. Lucatoni kör SMART-car, ni vet den där superlilla bilen. Haha! Såg riktigt roligt ut när han satt böjd vid ratten.

Buon compleanno Jakob! Fai il bravo.

No comments: