Monday, January 30, 2006

Caso Bojinov

Vi närmar oss den 31:a och Bojinovs framtid ska nu bestämmas. Vi känner alla till Inters intresse och faktum är att de har lagt in en sista växel för att knyta till sig bulgaren.

Fiorentina fortsätter att hävda att Bojinov inte kommer att säljas. Det har ryktats om ett byte mot Cagliaris Esposito (säsongen ut), då man vill att Vale ska få speltid (vilket kanske inte skulle bli fallet i Inter), men det låter osannolikt.

Affären är krånglig och det ska mycket till om Bojinov ska gå till en annan klubb. Vi måste ha en ersättare och denne måste vara riktigt bra. Sedan har vår "diesse" en speciell relation till Vale. Han upptäckte honom när han var 12, tog honom till Lecce där han sedan debuterade som yngste utlänning någonsin. Han gjorde succè och såldes dyrt (av Corvino) till Fiorentina. Nu har ödet fört de samman igen och bulgarens framtid är åter i Corvinos händer.

Nej, jag tror att det enda som kan få till en försäljning är Della Valles stolthet samt Morattis muskler. Andrea sägs vara extremt besviken (vi känner alla till brödernas kamp om en "renare" fotboll) på bulgaren och är fortfarande rosenrasande. Moratti har obegränsat med pengar och skulle kunna ge Corvino ett bud han inte kan tacka nej till...

No comments: